Boekbloggers die ik met veel plezier volg #1

Het aantal blogs dat zich richt op boeken is enorm gegroeid. In deze enorme hoeveelheid blogs zit een grote verscheidenheid aan onderwerpen: van young adult naar literaire blogs en van persoonlijke blogs met nuttige leesadviezen naar literatuurwetenschappelijke artikelen. Ik lees elke dag content van andere boekbloggers, maar ik volg maar enkele blogs trouw. In deze blogpost deel ik mijn favoriete boekbloggers met jou.

Just read

cropped-Sempe-cat.jpg

‘Begonnen om bij te houden wat ik allemaal las – niet dat dat honderden boeken per jaar waren; enkele tientallen red ik hooguit. Dit blog is eigenlijk een naslagwerk. In de hoop meer te onthouden van mijn gelezen boeken, is het niet alleen een lijst met titels, maar maak ik er ook aantekeningen bij. Gedachten, iets van een samenvatting, wat ik ervan vond, overpeinzingen’.

Just read is een blog met diepgaande analyses over allerlei soorten boeken. De blog is een verzameling van oude en nieuwe werken, van actuele en bijna vergeten boeken. De stukken hebben vaak niet het karakter van een recensie, maar bevatten zeer interessante gedachtegangen die velen aan het denken zullen zetten. Bovendien heeft de blog een toegankelijke uitstraling en zijn de stukken goed en begrijpbaar geschreven.

Lees bijvoorbeeld:
De kracht van verhalen. Over Eden van Marcel Möring
Sterven als een onheilige. Over Onheilig van Roos van Rijswijk
Niña Weijers: een auteur om te volgen

Chantal van Hoofdstuk 12

ik-met-boekenstapel

‘Boekenverslinder die afstudeerde op haar grote liefde: de Italiaanse literatuur. Schrijft hier over alles wat met boeken en lezen te maken heeft, zoals recensies, leestips en challenges.’

Het fijne aan Chantals boekenblog is dat ze heel open over haar liefde voor boeken schrijft. Haar schrijfstijl is dan ook persoonlijk en zeer toegankelijk. Haar recensies zijn uitgebreid en ze neemt de lezer helemaal mee in het verhaal en vertelt duidelijk wat de goede en minder goede kanten van het boek zijn. Ze durft dus haar mening te zeggen en onderbouwt deze met goede argumenten. Naast recensies kan je op Chantals blog ook terecht voor challenges, leestips, leescolleges en lijstjes met romans die binnenkort verschijnen.

Lees bijvoorbeeld:
Recensie Lefbek van Anke Laterveer
Leescollege: poëzie
Mijn leeslijst van juli

This Is How We Read

This is how we read

‘Wij zijn Barbara, Eveline en Katrien. Vriendinnen, booklovers en journalistes. Op deze blog doen we aan ‘literatuur na de uren’. Als dat geen passie is.’

This Is How We Read was al getipt door Hebban in het Boekbloggers Overzicht 2017 en dit hadden ze zeker verdiend. Het bijzondere aan hun boekenblog is de verscheidenheid in content. Van leestips naar interviews, van columns naar recensies en ga zo maar door. De meiden zijn echte (literaire) ondernemers en maken lezen voor iedereen plezierig. De passie voor het boek spat van deze blog af.

Lees bijvoorbeeld:
Summer reading: vier boeken die je zomer een boost geven
Ilja Leonard Pfeiffer over feit en fictie
Boekentip: Wil van Jeroen Olyslaegers

Binnenkort verschijnt er nog een artikel met drie andere boekbloggers die ik graag volg. Welke boekbloggers volg jij? 

Reacties

3 comments on “Boekbloggers die ik met veel plezier volg #1”
 1. Wat leuk dat je Hoofdstuk 12 noemt! De eerste blog ken ik nog niet, dus daar ga ik zeker een kijkje nemen 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Cassilda schreef:

  Hoofdstuk 12 is zo fijn! Ik vind zonenmaan ook erg leuk 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Anna Husson schreef:

   Daar ga ik eens een kijkje nemen, thanks! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s