De drie van.. augustus

In “De drie van…” worden drie boeken gekozen uit het grote aanbod van nieuwe boeken die de komende maand gaan verschijnen of boeken die zeer recent zijn verschenen en de moeite waard zijn om te lezen. Boeken die bijvoorbeeld een bijzondere beleving beloven of auteurs met een speciaal verhaal. Deze maand is gekozen voor de verhalenbundel Brood, zout, wijn van Vonne van der meer, het prozadebuut Wormen en engelen van Maarten van der Graaff en de roman Stille grond van Sanneke van Hassel.

Brood, zout, wijn van Vonne van der meer

Brood, zout, wijn - Vonne van der Meer
‘Brood, opdat je in dit huis gezondheid en voorspoed zult kennen. Zout, opdat je leven hier niet eentonig zal zijn. En de wijn heb ik er zelf bij bedacht: dat je hier maar gelukkig mag worden. Nele doet haar symbolische gaven, in een mandje dat ze overhandigt aan de nieuwe bewoner van haar huis. In alle verhalen speelt een verhuizing een rol, het wennen aan het nieuwe onderkomen of het afsluiten van een huis en de daar geleefde jaren. Een weduwe begraaft een Jozefbeeld in de tuin, in de hoop de verkoop van haar huis te bespoedigen. Een vrouw heeft zoveel moeite met het afscheid van haar geliefde huis dat ze er op een nacht terugkeert en inbreekt. Een makelaar vindt de jonge vrouw van het stel aan wie hij een appartement probeert te verkopen veel te aardig voor de praatjesmaker naast haar; hij aarzelt of hij de verkoop moet laten lukken. 

De personages in Brood, zout, wijn zijn perfect getekend en hun tekortkomingen pijnlijk herkenbaar, zowel voor de mannelijke lezer van zestig als voor de vrouwelijke van twintig.’

Brood, zout, wijn van Vonne van der meer is vanaf 21 augustus te koop.

Wormen en engelen van Maarten van der Graaff

Wormen en engelen
‘Bram Korteweg is van het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee naar Utrecht verhuisd, waar hij bevriend raakt met Lena en Felix. Ze nemen hem mee naar clubs en praten vurig over kunst, seksualiteit en gender. Zijn gereformeerde jeugd op Flakkee lijkt ver weg, maar dan laat zijn vader zich dopen in het Haringvliet en wordt zijn studievriend Paul dominee op het eiland. Wat vinden zij in het geloof? En waarom houdt Wilfried hem zo bezig, een oudere man die in een katholieke woongemeenschap leeft? Bram besluit op onderzoek uit te gaan. Niet om af te rekenen met het geloof, maar juist om er dichterbij te komen.’

Wormen en engelen van Maarten van der Graaff is vanaf 21 augustus te koop.

Stille grond van Sanneke van Hassel

Stille grond
‘Op een veldje midden in de stad ligt daklozen- en verslaafdenopvang Smallenburg. Hier werkt Johannes met de meest schrijnende gevallen. Toch verlangt hij steeds vaker naar de weilanden en stilte van zijn jeugd. Vanuit haar flat aan de overkant kijkt Landa met haar baby op de arm naar het rommelige complex. Ze droomt van een parkje met rozenstruiken en schommels, en wil dat de opvang verdwijnt. Als haar plannen op niets uitdraaien, zoekt ze contact met leden van de Volkspartij en smeedt een gewaagd plan. 

In Stille grond tekent Sanneke van Hassel met scherp observatievermogen personages uit verschillende sociale groepen in de stad. Op lichte en heldere toon onderzoekt ze de drijfveren en angsten van Johannes en Landa, die in het gevecht met hun omgeving uiteindelijk bij zichzelf uitkomen. Een roman over verdraagzaamheid en het verlangen iets te betekenen voor de mensen om je heen.’

Stille grond van Sanneke van Hassel is vanaf 28 augustus te koop.

Bronnen
Omslag Brood, zout, wijn van uitgeverij Atlas Contact
Omslag Wormen en engelen van uitgeverij Atlas Contact
Omslag Stille grond van Hebban

Reacties

5 reacties op “De drie van.. augustus”
 1. Sophie vdA schreef:

  Hi Anna,

  Leuke keuzes! Ik ben vooral benieuwd naar wat je uiteindelijk van het boek van Sanneke van Hassel vind.

  Greetings by Sophie

  Liked by 1 persoon

  1. Anna Husson schreef:

   Dank je! Ga je het boek ook lezen? 🙂

   Liked by 1 persoon

   1. Sophie vdA schreef:

    Hi Anna,

    Ja het staat wel op mijn lijstje! En nog niet veel blogs hebben het er over. Ik weet alleen nog niet wanneer ik er aan toe kom haha.

    Greetings by Sophie

    Liked by 1 persoon

 2. Stille grond van Sanneke van Hassel lijkt me erg interessant 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. Anna Husson schreef:

   Mij ook!

   Dank voor je reactie 😀

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s