De drie van… september

In “De drie van…” worden drie boeken gekozen uit het grote aanbod van nieuwe boeken die de komende maand gaan verschijnen of boeken die zeer recent zijn verschenen en de moeite waard zijn om te lezen. Boeken die bijvoorbeeld een bijzondere beleving beloven of auteurs met een speciaal verhaal. Deze maand is gekozen voor de roman De wafelfabriek van Roman Helinski, Grime van Wytske Versteeg en De roodharige vrouw van Orhan Pamuk.

De wafelfabiek van Roman Helinski


“De werknemers van de wafelfabriek leven al jaren op het ritme van hun wafelmachines. Tot op een dag Arka Narovski zich aandient, een charismatische en boomlange ex-militair. Niet lang na zijn entree leggen de werknemers plotseling de productie stil. Een opstand volgt. Maar tegen wie of wat precies, en waarom? De wafelfabriek is een tijdloze roman over het gemak waarmee de massa te misleiden is, maar ook over de wens om misleid te worden”.

De wafelfabriek van Roman Helinski is vanaf 1 september te koop.

Grime van Wytske Versteeg


“Als student was Nino tot over zijn oren verliefd op de ongrijpbare Suyin, maar zij had alleen oog voor Michael Wallerstadt, Nino’s beste vriend en grote voorbeeld. Wallerstadt is nu een bekende regisseur en cultfiguur, die ver van de stad een teruggetrokken leven leidt. De film die zijn doorbraak betekende werd Suyins ondergang. Gedreven door schuldgevoel begint Nino een zoektocht om erachter te komen wat er precies gebeurd is in de zomer waarin ze samenwerkten aan Michaels film. Zelf getrouwd met een vrouw van wie hij niet kan houden, probeert hij obsessief de waarheid te achterhalen, en Suyin daarmee alsnog te redden. Zijn eigen leven verliest hij steeds verder uit het oog. Maar in de zoektocht die hem vaste grond geeft is niets wat het lijkt”. 

Grime van Wytske Versteeg is vanaf 19 september te koop.

De roodharige vrouw van Orhan Pamuk

De vrouw met het rode haar
“Een puttengraver en zijn jonge leerling hebben de opdracht gekregen om water te vinden op een droge vlakte in de buurt van Istanbul. Terwijl ze afzien in de zomerse hitte ontstaat er een hechte band tussen de oudere man en de jongen, wiens vader verdween nadat hij gearresteerd werd voor politiek-subversieve activiteiten. De twee leren op elkaar te vertrouwen en vertellen verhalen om de tijd te doden. Maar dan stuit de jongen op een avond in een nabijgelegen dorpje waar ze proviand kopen op een afleiding die hij niet kan weerstaan: een roodharige vrouw, lid van een rondreizend theatergezelschap. De fascinatie lijkt wederzijds en zijn wildste dromen worden bewaarheid, maar tijdens zijn afwezigheid wordt de oude puttengraver getroffen door een tragische gebeurtenis”. 

De roodharige vrouw van Orhan Pamuk is vanaf 21 september te koop. 

Bronnen
Omslag De wafelfabriek van Uitgeverij Hollands Diep
Omslag Grime van Uitgeverij Querido 
Omslag De roodharige vrouw Uitgeverij De Bezige Bij

Reacties

2 reacties op “De drie van… september”
 1. Eclect schreef:

  De wens om misleid te worden, klinkt interessant. Heb je hem zelf al uit?

  Liked by 1 persoon

  1. Anna Husson schreef:

   Nee nog niet, maar er komt zeker een recensie op mijn blog! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s