SCHRIJFOPDRACHT: Meer rust en zelfvertrouwen tijdens een slechte dag

Schrijven is voor mij een grote bron van ontspanning. Wanneer het leven stressvol aanvoelt, pak ik mijn pen en papier en schrijf ik al mijn gedachten op. Tegelijkertijd creëer ik iets moois. Door de jaren heen heb ik veel schrijfopdrachten gedaan en die hebben mij zo veel gebracht dat ik ze graag met jullie deel. Deze week deel ik een schrijfopdracht om meer rust in je hoofd en zelfvertrouwen te krijgen op slechte dagen. De opdracht:

Schrijf een brief voor slechte dagen.

We hebben allemaal weleens een slechte dag of momenten waarin alles verkeerd gaat. Op zulke dagen wil je het liefst alles uit je handen laten vallen en even niks doen. Toch kunnen andere zaken je helpen om je weer beter te voelen, zoals het lezen van een positieve brief die je eerder aan jezelf hebt geschreven. Als je deze brief voor slechte dagen bewaart door het in je bureau of op een veilige plek te leggen, kan je er op ieder gewenst moment bij om jezelf weer even op te beuren.

Maar hoe doe je dit? Kies een dag waarop jij je fijn en gelukkig voelt en schrijf een brief naar jezelf. Schrijf bijvoorbeeld hoe trots je bent, hoe blij je bent met alles wat je al hebt bereikt of schrijf over je toekomstplannen. Op een slechte dag werken jouw mooie woorden als stimulans voor positieve energie!

Deze opdracht is heel heilzaam voor als je een slechte dag hebt of als je wat extra zelfvertrouwen nodig hebt. Tijdens het schrijven leer je hoe je je gedachten op orde kan brengen, verwerk je gevoelens en leer je vanuit positiviteit en zelfliefde naar jezelf te kijken. Schrijven is dus een emotionele ondersteuning die we soms moeilijk van anderen krijgen.

Wil je meer leren over de heilzame werking van schrijven? Doe dan mee met mijn online workshop Schrijf vanuit je innerlijke stem op 24 november!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s