GASTBLOG: HSP expert & intuïtief coach Helen Viring

Rij-angst en sneeuw

De hele week was ik al nerveus…
Helemaal toen ik hoorde dat het op de ochtend van vertrek zou gaan sneeuwen, glad zou zijn en code geel was afgegeven!
Ik zou namelijk voor het eerst in mijn eentje naar het 2-daags Biz Women Event van Els van Laecke en Simone Levie gaan, dat werd gehouden in Kasteel van Brasschaat, vlakbij Antwerpen.

Vroeger zou ik niet gegaan zijn…
Zoals sommige van jullie misschien wel weten heb ik jarenlang rij-angst gehad, maar stapje voor stapje heb ik dat overwonnen. Naar België in de sneeuw rijden, zou een grote volgende stap zijn.

Ik zette de wekker (lees=mijn man ;-)) om 06.00 uur zodat ik genoeg tijd had om wakker te worden en in de haast niks zou vergeten. Om 07.00 uur zat ik in de auto en ja er lag sneeuw en ja het was glad. Fijn vond ik het niet, maar ik had mezelf beloofd rustig te rijden en mijzelf ruim de tijd gegeven. Eénmaal op de snelweg ging het wel, maar ik bleef zoveel mogelijk op de rechterrijbaan en iedereen die haast had liet ik lekker inhalen. Ik zette de radio aan en probeerde van de reis iets te maken.

Om 08.45 uur reed ik het terrein van het Kasteel op en ik kwam gelijk tot rust! Hier zou ik 2 dagen verblijven, wat een sprookje! Een welkomstcomité stond klaar, koffie, thee, sap, fruit, rozen, alles was tot in de puntjes verzorgd. Het hele kasteel stond tot onze beschikking en niks stond ons in de weg om de Koningin in onszelf te ontdekken. Dit was ons kasteel, in ieder geval voor 2 dagen.

Ik ging er open en zonder verwachtingen heen en daardoor kijk ik er ook met een heel goed gevoel op terug. Ik hoefde niks van mijzelf, daardoor kon ik meer genieten, relativeren en observeren wat er allemaal gebeurde.

Voor mij was het al een overwinning om naar België in mijn eentje te zijn gekomen en de 2e uitdaging was om na het overlijden van mijn geliefde hondje Parel weer naar een sociaal evenement te gaan.

Mijn grootste angst was om iedere keer in huilen uit te barsten omdat ik nog aan het rouwen ben om Parel. Niets bleek minder waar, ten eerste kon ik mij goed staande houden tussen alle nieuwe onbekende vrouwen en ten tweede, iedereen tegen wie ik het vertelde, had er begrip voor en reageerde respectvol. Mijn grootste angst was dus angst voor afwijzing.

Dat was ook zeker één van de thema’s die de 1e dag aan bod kwam. Zelfwaardering!

JA zeggen tegen jezelf, Ik ben oke, Ik ben goed zoals ik ben, niet meer & niet minder. De twee nummers die het meeste indruk op mij hebben gemaakt zijn This is me uit The Greatest Showman en I am Light van India Arie.

Tenslotte zal ik met jullie delen wat mijn persoonlijke inzichten zijn:

  • Ik mag nog meer delen want ik ben zelf mijn grootste criticus
  • Als ik durf te delen is er herkenning want ik ben niet de enige die ergens doorheen gaat
  • Lief zijn voor mezelf
  • Dat ik nog meer de cadeautjes die ik ontvang mag zien
  • Ook al is Parel er niet meer fysiek, hij is mijn hulpbron

Ik heb het gevoel dat ik een week weg ben geweest, dat is wat een 2-daags event van Simone Levie en Els van Laecke, samen met 110 vrouwen, met je doet!

Helen Viring is ervaringsdeskundige op het gebied van hooggevoeligheid en bekkeninstabiliteit. Als intuïtief coach begeleid en ondersteunt ze (hooggevoelige) vrouwen die meer uit zichzelf en het leven willen halen. Volg haar op sociale media:

Website Parel HSP coaching
Instagram
Facebook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s