GASTBLOG: Spiritueel & kindercoach Jolien

Het moment dat ik ontdekte hoe sterk mijn intuïtie is.

Van nature heb ik altijd wel mijn gevoel gevolgd, maar ik ben nooit echt bewust geweest wat mijn intuïtie was. Tot ik zwanger werd van mijn eerste kind. Maar het drong pas echt door op het moment van de bevalling. Ik was 41 weken zwanger van mijn dochter en kreeg plots een weeën storm. Geen tijd tussen de weeën, maar meteen wee achter wee. En dat is de moment geweest dat ik in bubbel terecht kwam met mezelf en mijn intuïtie. Ik hoorde niets meer van buitenaf. Ik zag de verpleegster tegen me praten, maar hoorde geen geluid. Ik hoorde enkel mijn innerlijke stem die me vertelde wat ik moest doen.

Die was zo krachtig dat het voelde alsof ik al eens bevallen was. Ik geloof dan ook in vorige levens en voelde echt dat dit niet de eerste keer was dat ik dit deed. De manier van ademen die ik gebruikte, zorgde ervoor dat ik geen pijn voelde. Al vlug brak mijn water en mocht ik gaan persen. Bij elke wee wist ik heel goed hoe ik moest persen, of uit ademen naar beneden toe. Als ik heel goed luisterde naar dat gevoel voelde elke perswee als een opluchting. Het was zo krachtig om één te zijn met mezelf. Zo puur had mezelf nog nooit gevoeld. Het voelde alsof ik naast mezelf stond en influisterde wat te doen. Ik hoorde de gynaecoloog ook zeggen, zo beheerst. Binnen het uur had ik mijn kleine meid in mijn armen.

Dag kleine meid zei ik, alsof ik haar al jaren kende. Mijn man werd van dat eerste moment emotioneel. Ik was nog even niet op aarde en genoot gewoon van het moment. Alsof je heel even op een andere planeet zit, helemaal voor jou alleen.

Dat is de dag geweest dat mijn zelfvertrouwen groeide. Ik was trots op mezelf en mijn innerlijke kracht. Als mama zijn je zintuigen dan ook nog zo sterk. Je intuïtie is nu sterker dan ooit. Het tegenwerken heeft geen zin. Meegaan met dat gevoel geeft je het ware geluk. En dat deed ik dus ook. Ik deed niets wat niet goed voelde voor mij. Mijn mama hart had geen behoefte aan een vaste job waarbij ze haar kind moest afgeven aan een kinderopvang. Ik bleef thuis als mama. En heb er nooit spijt van gehad.

Naarmate ze ouder werd, waren wij en onze intuïtie zo op elkaar afgestemd dat we geen woorden nodig hadden om elkaar te begrijpen. Ik ga nu niet zeggen dat ik altijd weet wat mijn intuïtie zegt. Of beter gezegd, ik laat mijn ego soms wel eens in de weg komen van mijn gevoel. Maar dan weet ik heel gauw dat ik de keuze niet maakte met mijn gevoel. En na vele levenslessen weet ik nu dat niet luisteren naar mijn gevoel mij niet gelukkig maakt. Ik denk anders dan de meeste mensen en dat botst soms met wat de maatschappij van mij verwacht. Ik zou moeten gaan werken en leven op tijden die niet bij me passen. Ik leef liever op gevoel, ik eet wanneer ik honger heb, sta op wanneer ik wakker word, neem pauze op mijn momenten en doe op de dag waar ik behoefte aan heb. Werken voor een werknemer maakte me daardoor niet gelukkig. Ik voelde me gevangen. Het voelt voor mij zeer onnatuurlijk aan om op te staan op uur en te eten op vaste tijdstippen.

Nu ben ik mama van 2 kindjes (3de op komst) en wat anderen ervan vonden heeft me nooit tegengehouden om mijn gevoel te volgen. Ik ben nu huismoeder met een vzw. En op die manier kan ik zijn wie ik echt ben. Voor geen geld van de wereld zou ik die vrijheid willen inruilen.

Door mama te worden ontdekte ik dat mijn intuïtie heel sterk was, maar dat was natuurlijk niet altijd zo. Als kind liet ik alles gewoon over me komen en was ik me niet bewust van mijn gave als empaat. Het heeft me heel wat levenslessen en kracht gekost om tot de persoon te komen die ik nu ben. Ik noem mijn intuïtie nu mijn innerlijke godin. Want ik geloof dat alles wat we nodig hebben binnen in ons zit. Zo wel je intuïtie als de kracht om te helen en te stralen met je unieke gaven en talenten. En wat was dat een mooie reis om dit te leren. Ik kom van zelfhaat naar mezelf zo waarderen dat ik geloof alles te kunnen wat ik wil waarmaken. Ik houd nu van mijn unieke zelf. Ik ben veel meer dan enkel de naam Jolien. Ik ben mama, leraar, coach, heler, heks, artist, schrijver, vlogger, een student, het universum. Daarom deel ik mijn verhaal graag met de wereld. Volg je gevoel. En de kracht van vanbinnen uit komt vanzelf.

Joliene is een echte verbinder. Ze brengt vrouwen die op zoek zijn naar verbinding & gelijkgestemdheid samen, met focus op het terugvinden van hun vrouwelijkheid en de verbinding met de natuur. Daarnaast is ze expert in kindercoaching en spiritueel coaching. In haar dagelijkse leven helpt Joliene kinderen en ouders in hun helingsproces. Daarbij gaat ze echt op innerlijke reis met haar klanten en leert ze hen om hun Inner Goddess te vinden.

Volg Joliene op sociale media:
Website Inner Goddess
Instagram
Facebook
YoutubeGeef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s