BLOG: Gebeurtenissen komen zoals ze komen

Ik ben iemand die veel nadenkt over gebeurtenissen die in mijn leven een grote rol hebben gespeeld. Andere mensen denken daar wellicht al niet meer bij na, maar ik leer mezelf graag beter kennen door het onderzoeken van mijn gedachten en emoties over deze bepalende gebeurtenissen. De afgelopen maanden ben ik ontzettend gegroeid met mijn veerkracht. Vroeger dacht ik dagenlang na over zaken die eigenlijk buiten mijzelf plaatsvonden, maar vandaag de dag kan ik het veel beter naast me neer leggen. Ik probeer altijd het positieve uit gebeurtenissen te halen, hoe klein dan ook.

Afgelopen week las ik het boek Ontdek je veerkracht van Veerle Wagenaar en ik herkende veel in haar verhaal. Veerle is van mening dat wij allen de kracht hebben om iets positiefs te leren uit bepaalde situaties of levenservaringen. Iedereen heeft de mogelijkheid om deze kracht te voelen in het bewustzijn waar wij momenteel in leven. Ze benadrukt: ‘Jij bent de creatie over elke dag, elke minuut en elke seconde’. Zo mooi en het raakt veel aspecten in mijn eigen leven.

Ik had haar boek graag willen lezen toen ik als tienermeisje mijn weg probeerde te vinden in de onrust op de middelbare school of toen mijn ouders ziek werden. Het verhaal van Veerle had me ook kunnen helpen tijdens de worsteling met mijn gevoeligheid. Ik was niet raar of anders, maar gewoon mijzelf. Veerle weet je op allerlei manieren met haar woorden te steunen. Mijn favoriete delen van het boek gaan over hoog gevoeligheid en veerkracht, grenzen stellen, anders denken en het vinden van de juiste vriendschappen. Het is echter een veelzijdig boek met veel persoonlijke tips, dus iedereen kan het verhaal op hun eigen situatie toepassen.

‘Luister altijd naar jouw innerlijk kompas. Niemand anders kan de invulling maken over wat jij voelt. Neem het heft in eigen handen en ga ervoor. You can do it! Ik wil leiders creëren, geen volgers. Door zelf het lichtje in mij te laten branden, wil ik op deze manier een voorbeeld zijn zodat jij zelf het lichtje kan laten branden in jou’.

Wil je meer leren over veerkracht weten en voor je zelf bepalen hoe je krachtig met gebeurtenissen in het leven kan omgaan? Ik raad je dan zeker aan om haar boek te lezen. Het verhaal doet je nadenken over je eigen leven en geeft je een duw om jezelf te onderzoeken!

Wil je meer lezen over Veerle? Ga dan naar haar website of lees haar eerder verschenen boek Heel bewust jezelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s