Wie naar buiten kijkt, droomt; wie naar binnen kijkt wordt wakker

Ik merk bij mezelf dat het lastig is om in deze hele situatie balans in mijn leven te vinden.  Ik maak gerust hele planningen, maar van de helft komt niks van. Ik hoor ook van studenten dat balanceren tussen studie en het leven niet altijd eenvoudig is. De tijd tikt door en die scriptie moet toch echt geschreven worden en die tentamens gaan gewoon online door.

Ik vergeet deze dagen te vaak een gesprek met mezelf te voeren. Mezelf af te vragen waar ik behoefte aan heb. Het niet vluchten voor gevoelens, maar ze toelaten en bekijken. Onder ogen zien welke mogelijkheden ik wel heb, in plaats van me zo te focussen op wat ik niet kan doen. Het volgen van je eigen koers en niet te veel afkijken bij de ander.

Wil je de chaos oplossen, dan zul je stil moeten worden en luisteren naar wat er in je omgaat. Ik heb mezelf erop betrapt te veel naar buiten te kijken en daardoor laat ik me gemakkelijk in beslag nemen door zaken die zich tot mij opdringen. Mijn eigen inbreng in het leven wordt daardoor verminderd.

Maar maak ook niet de ‘fout’ om te veel naar binnen te kijken, want dan dreig je vast te raken in jezelf. Dan wordt het een gemeen spel om weer naar buiten te komen.  Balans vinden is dus nog niet zo eenvoudig, maar je best doen is altijd goed genoeg!

Hoe vind jij de balans?

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s