Waar kies jij liever voor: Chaos en onoverzichtelijkheid of verbinding met jezelf?

Ik kan je met zekerheid zeggen dat de meeste onbewust voor de eerste optie kiezen..

Het is de nummer 1 valkuil van studenten. En geloof me.. Ik ben er ook zo vaak ingetuimeld. Je merkt dat je niet goed kunt concentreren, dat je chaotisch en overzichtelijk werkt, dat je de dag niet goed kunt opstarten en dat je je maar niet kunt toe zetten om het studieboek überhaupt te openen. Om dit te fixen probeer je nog harder tegen jezelf te spreken. Kom op nou! Je bent lui! En ook stressvolle gedachten komen de hoek om kijken: als ik die toets maar ga halen! Nog maar twee dagen om te studeren… Als ik nu niet ga studeren, dan red ik het nooit!

Vermoeiend hoor om zo te leven. Het is niet erg om te realiseren dat alles even niet zo soepeltjes verloopt, maar om dan nou zo vervelend tegen jezelf te zijn is nergens voor nodig. Maar ik hoor je en begrijp je helemaal, want nogmaals: ik ben ook degene geweest die maar niet naar zichzelf luisterde en de verbinding met zichzelf helemaal was verloren.

Want weet je wat wel goed werkt…Vanuit liefde studeren! Realiseer je je al dat studeren een daad van liefde is? Je ontwikkelt jezelf, je voedt je met alles wat je leuk vindt, je gunt jezelf mooie cijfers en een diploma, je voelt liefde voor het onderwerp waar je mee bezig bent. Je kijkt met liefde naar je toekomst en wellicht wil je wel de ander vanuit jouw hart helpen met alles wat je hebt geleerd.

Ga dus de verbinding aan met jezelf, want alleen zo los je studieproblemen op. Voel aan wat alles met je doet. Ga dieper in op stof die je raakt. En deel je kennis en liefde met de ander. Chaos en onoverzichtelijkheid komt alleen voort uit je hoofd, niet uit je hart!

Waar ga jij deze week op focussen?

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s