Ik heb een oude ziel

Ik wist al van jongs af aan dat ik anders naar de wereld keek dan mijn leeftijdgenootjes. Ik had grootse plannen. Ik hoefde niet zo zeer een prinses te worden of een popster, maar ik wilde mij al inzetten voor de natuur en de dieren. Ik droomde van andere tijden en las boeken over Griekse mythen en sagen. De waan van de dag ging langs me heen en ik had al diepe gesprekken met mijn vader over zijn levensmissie.

Ik kreeg op latere leeftijd steeds vaker nostalgische buien en ik word nog steeds regelmatig overvallen door een overweldigend verlangen naar andere tijden.  Toen ik steeds meer zelfonderzoek ging doen, ontdekte ik nog andere zaken: materialisme heeft totaal geen invloed op mij, ik heb een sterke intuïtie, ik houd ervan om een anker voor anderen te zijn en mijn empatische vermogen is groot.

Pas toen ik een reading kreeg in de mastermind van @anneneijnens en mij werd verteld dat ik een oude ziel heb, viel het kwartje. Toen zat ik nog in een periode waarin mijn hoofd het allemaal beter wist. Het concept van oude ziel is niet wetenschappelijk bewezen en ik moest er dus  niks van weten. Maar het bleef stiekem bij mij en langzaam realiseerde ik dat dit een groot deel is van wie ik ben.

Nu spreek ik steeds vaker studenten waarin ik mijzelf herken. Ze hebben een hang naar groei, maar lijken tegengehouden te worden. Ze zijn ontzettend wijs, maar accepteren dit niet van zichzelf of durven zich niet te uiten. Ze verwonderen zich over van alles en willen zich vooral graag inzetten om een mooiere wereld te creëren, maar durven geen stappen te zetten. Deze dingen passen allemaal bij mensen met een oude ziel.

Ik houd van mijn werk om deze mooie mensen te begeleiden en een klein duwtje te geven. We kunnen allemaal van betekenis zijn, maar het begint wel met jezelf echt leren kennen en van jezelf te houden.

Heb jij een oude ziel?

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s