De wereld zit niet meer te wachten op praters..

Vind je het eng om over je problemen te praten? Vertel je jouw verhaal maar niet, omdat je denkt dat de ander geen interesse in jou heeft? Kan kloppen.. Goed luisteren is ook echt een kunst en veel mensen kunnen het gewoonweg niet. Van nature luister ik graag naar de ander en weet als geen ander hoe het is als je niet kwijt kunt wat je graag wilt vertellen. Het is niet altijd je eigen schuld of je eigen angst. Soms wel hoor. Ik vertelde mezelf namelijk vaak genoeg dat de ander niet luistert, terwijl diegene dat juist heel anders zag. Maar het komt ook vaak voor dat iemand niet genoeg de tijd neemt of zijn of haar aandacht er niet bij heeft.

Toen ik eenmaal de drempel over was en had besloten om over mijn studieproblemen te praten, was degene tegenover mij nooit echt geïnteresseerd. De decanen kwamen met tips en adviezen waar ik niks mee kom. De studentenpsycholoog pakte er een boek bij en las voor wat ik moest doen. Mijn problemen konden helemaal niet worden opgelost door standaard adviezen of regeltjes. Nee, ik wilde dat iemand luisterde. Echt luisterde. Dat zou mij al heel ver hebben geholpen.

Empatisch luisteren heeft er alles mee te maken dat je de ander het gevoel geeft dat ze ertoe doen. Dat ze hun verhaal mogen doen bij jou. Dat ze gehoord worden voor wie ze zijn.

Laat ik duidelijk zijn: De wereld heeft mensen nodig die anderen het gevoel geven dat ze van waarde zijn. Ook als je even niet lekker in je vel zit of problemen ervaart. Jij bent belangrijk genoeg om gehoord te worden.

Ik nodig je uit om bij mij je verhaal te doen. Ik luister met alle liefde. Stuur me gerust een berichtje.

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s