Pssst… Zal ik je een geheimpje vertellen?

Ik help studenten met problemen die ik zelf soms ook nog ervaar… En het gekke is dat ik me er regelmatig voor schaam om dit te zeggen. Dit komt uit mijn verleden om altijd problemen op te lossen en het maar niet met een ander te delen. En toch is het iets om je helemaal niet voor te schamen. Sterker nog: ik durf ook wel te zeggen dat door mijn ervaring ik studenten veel beter kan helpen dan iemand die het zelf nooit heeft ervaren. Ik geloof daar elke dag steeds meer in.

Ik kijk nu heel anders naar mijn verleden en ben trots. Op alle momenten waarin ik als student geen motivatie had, mijn intuïtie negeerde, niet blij was toen ik weer een vak had gehaald, toen ik mijn verantwoordelijkheid niet nam om voor mezelf op te komen en toen ik mijn onrustige lichaam niet serieus nam. Het heeft me allemaal gebracht naar waar ik nu ben.

Ik begrijp studenten die even geen positiviteit ervaren en geen innerlijke kracht ervaren als de beste. Andere mensen zien wellicht niet dat ze hard werken en gaan uit van nietszeggende cijfers, maar ik kijk daar doorheen. En hoe goed ik dit ook bij anderen kan.. Ook ik val nog wel eens in mijn eigen valkuilen. Ik denk ook wel eens: goh, ik ben veel minder ver dan iemand anders. Ik klim er echter wel sneller uit en herpak mezelf veel krachtiger dan vroeger. Ik ben trots op mezelf..

Nu in deze spannende tijd is het heel logisch dat je je soms vervelend voelt. Dat je even kwijt bent met welk doel je aan het studeren bent. Dat je naar jezelf kijkt en denkt: hmmm.. dit kan allemaal wel beter. Waar is mijn motivatie gebleven? Ik kan veel minder dan mijn medestudenten! Laat deze emoties er zijn, maar weet ook: je bent veel meer dan dat. Bewandel je eigen weg.

Waar ben jij trots op?

Een reactie plaatsen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s