Boekencoach & literatuurrecensent.
Gevoelsmens, betrokken, empatisch, rust & zelfliefde.

Boekencoach Anna

Jarenlang ben ik bezig geweest in de academische wereld van de literatuur. Ik deed mijn bachelor Cultuurwetenschappen met als focus literatuur aan de universiteit Tilburg en volgde daarna direct een master Literatuur & Cultuurkritiek aan de universiteit Utrecht. Mijn droom was om literair onderzoek te doen. Ik onderzocht schrijvers die in hun boeken oog hebben voor maatschappelijke, culturele en sociale ontwikkelingen. Mijn interesse lag met name bij schrijvers die de grens tussen fictie en non-fictie in hun werk opzoeken, denk bijvoorbeeld aan Arnon Grunberg en de Franse schrijver Michel Houellebecq. Naast het onderzoek heb ik als vrijwillig redacteur gewerkt bij Nederland Schrijft en ik heb een bijdrage geleverd aan de werkgroep van de literaire organisatie Tilt.

Door persoonlijke omstandigheden ging het echter niet goed met mij. Daarnaast voelde ik dat de academische wereld op dat moment te hoog gegrepen was en het voelde ook niet als de beste plek voor mij. In die periode begon ik boeken op een andere manier te lezen. Minder academisch, maar meer therapeutisch. Door het lezen van boeken kreeg ik opeens een heel ander beeld van mijn leven en merkte ik dat mijn emotionele problemen minder werden. Bovendien leerde ik mezelf veel beter kennen en dat was in die periode een heel belangrijk moment voor mij. Het lezen van boeken helpt bij het verbreden van je wereld, het kan je hoop bieden in een moeilijke periode en geeft je nieuwe inzichten in je eigen realiteit.

In oktober 2017 nam ik de beslissing om een nieuwe richting in te gaan. Als boekencoach begeleid ik mensen om hun (emotionele) problemen op te lossen aan de hand van boeken die precies bij hun leven aansluiten. Uit eigen ervaring weet ik dat je door middel van het lezen de connectie met jezelf kan maken. Je leert jezelf veel beter kennen door het lezen van boeken die bij jouw leven aansluiten en je ontdekt de manier waarop je jezelf belemmert. Bovendien leer je hoe oplossingen voor problemen eigenlijk al in jezelf liggen. Je neemt dus de verantwoordelijkheid voor je eigen emoties en gedachten door anders tegen je problemen aan te kijken.

Wil je meer weten? Neem dat contact op via info@boekencoachanna.nl