Coaching

 

Herken jij jezelf hierin?

Je vindt het leven gecompliceerd en je weet niet welke richting je op wilt gaan…

Je kunt niet meer precies de zin en betekenis van wat je doet in je hart voelen…

Je hebt moeite om uit je hoofd te komen om te doen waarnaar je zo verlangt…

Of je voelt dat je de verbinding met jezelf bent verloren …

We zijn allemaal weleens op zoek naar antwoorden op vragen over het leven. Soms loop je vast en weet je niet welke stap je moet maken om uit die blokkade te komen. Het kan ook dat je na een lange periode van stilstand weer graag iets wilt doen vanuit je hart, maar niet precies weet hoe je de connectie met jezelf maakt. Of wellicht wil je iets met de wereld delen, maar voel je angst of onzekerheden.

Je hoeft je niet te schamen voor deze gevoelens en gedachten, want voor veel mensen zijn ze herkenbaar. Het wordt echter wel tijd om weer thuis bij jezelf te komen door de connectie met je innerlijke zelf te herstellen. 

Stel je eens voor dat je eindelijk weer in de spiegel durft te kijken. Dat je open staat om te ontdekken wat jouw hart je te vertellen heeft en dat je deze mooie innerlijke reis omarmt. Dat je elke dag vanuit je ‘ware ik’ jouw boodschap met de wereld deelt en dat je vol vertrouwen doet wat je te doen hebt. En het belangrijkste: je kunt iedereen vertellen dat jouw hart eindelijk de richting in je leven bepaalt en dat je je dus niet laat leiden door angststemmen of zaken die er eigenlijk niet toe doen.

Hoe krijg je dat voor elkaar? Welke stappen mag je gaan zetten om je innerlijke zelf eindelijk de ruimte te geven?

Ik weet uit eigen ervaring dat deze woorden eenvoudig klinken en dat de werkelijkheid soms heel anders loopt. Ik ervaar ook nog dagen dat de stemmetjes in mijn hoofd groter lijken dan het vuur in mijn hart. Je moet echter proberen om vanuit mogelijkheden te denken en erop te vertrouwen dat jij de oplossing hebt voor al de problemen die je nu ervaart. We maken het onszelf zo vaak moeilijk door oplossingen voor problemen buiten onszelf te zoeken. Je koopt bijvoorbeeld intensieve en dure programma’s om weer goed in je vel te zitten of je gaat langdurig naar een psycholoog die je wellicht goed advies geeft, maar die geen persoonlijke aanpak heeft. Deze goedbedoelde woorden passen vaak niet volledig bij jou als persoon. Stop dus met het zoeken naar antwoorden buiten jezelf en start met je reis om je innerlijke zelf te bevrijden!

thought-catalog-196661-unsplash.jpg

De meest vriendelijke manier om je innerlijke zelf te leren kennen en te bevrijden, is door het lezen van boeken die over jouw levensthema’s gaan en door het schrijven van teksten vanuit je innerlijke stem. 

Waarom is lezen zo’n krachtig middel?

Boeken helpen je met de verkenning in jezelf. Door bewust te lezen kom je namelijk meer te weten over jouw gevoelens en gedachten. In elk verhaal schuilen emoties, fantasie, rollen en de mogelijkheid van identificatie met jezelf. Door jezelf open te stellen tot deze persoonlijke ervaringen, heeft lezen ook een groot therapeutisch effect. Het helpt je om beter over je eigen situatie na te denken en wat je zelf meemaakt in een ander daglicht te zetten. Lezen is eigenlijk de eerste stap om inzicht in jezelf te krijgen en mogelijkheden te zien om de verbinding met jezelf te herstellen.

Waarom helpt schrijven jou om antwoorden te vinden?

Schrijven is een unieke en magische tool als je de connectie met jezelf wilt herstellen, want tijdens het schrijven gebeuren veel dingen tegelijk. Terwijl jouw pen het contact met het papier maakt, geef jij je gedachten vorm, je analyseert je gevoelens en ervaringen. En door je eigen teksten te lezen, begrijp je meer en zie je meer van wie je bent en wat er in je leven gebeurt. Je schrijft je eigen verhaal en ontdekt tegelijkertijd de antwoorden op jouw levensvragen.

Je hoeft met het lezen van boeken en het schrijven van je teksten geen rekening met de ander te houden. Je kunt helemaal jezelf zijn en je wordt nergens op geoordeeld. Boek-en-schrijfcoaching heeft als doel om jou vrijuit te laten ‘spreken’ over jezelf en je leven!

Voel je aan alles dat jij deze reis wilt ervaren? Twijfel dan niet te lang, maar volg je hart en meld je aan voor het Bevrijd je innerlijke zelf – traject.

Het traject duurt vier weken waarin je met mij samen aan de slag gaat. Je krijgt:
– Een coachgesprek om te bepalen hoe jij op dit moment in het leven staat en welke innerlijke problemen je ervaart. Je krijgt na dit gesprek opdrachten mee om het zelfonderzoek voort te zetten.
– Leesadvies waarbij we samen besluiten welk boek we gaan lezen. Het boek past bij jouw persoonlijke situatie.
– Elke week een coachsessie (totaal dus vier coachsessies) waarin we de zoektocht naar jouw innerlijke zelf voortzetten en jouw saboterende stemmetjes in je hoofd aanpakken. We bespreken jouw reis aan de hand van het gekozen boek en verschillende schrijfopdrachten. De sessies worden gehouden via Zoom, zodat je vanuit je eigen huis en een vertrouwde plek met mij in gesprek kunt gaan. De sessies worden opgenomen zodat je ze op elk moment kunt terugkijken.
Meerdere schrijfopdrachten die aansluiten bij het boek dat we lezen en natuurlijk bij jouw persoonlijke situatie. Het zijn dus geen algemene schrijfopdrachten die je overal op het internet en in schrijfboeken kunt vinden, maar de opdrachten zijn volledig afgestemd op wie jij bent en wat je nu nodig hebt. We bespreken de schrijfopdrachten tijdens de coachsessies, maar ook via de e-mail.
Begeleiding via de e-mail voor de momenten waarin je extra ondersteuning nodig hebt, maar ook om de schrijfopdrachten te bespreken en extra verdiepende vragen over je tekst te behandelen.

Na het traject heb je weer grip op je leven. Je begrijpt dingen meer, kent jezelf beter en je weet wat je de komende maanden wilt doen en waaraan je wilt werken. Je kijkt met meer rust en vriendelijkheid naar je jezelf en je leven, omdat je begrijpt waar je (angst)stemmetjes in je hoofd vandaan komen. Bovendien weet je alles over de zelfbewuste leesmethode en de therapeutische schrijftechnieken. Mocht je in de toekomst weer iets te veel in je hoofd leven of je bent de connectie met je innerlijke zelf even verloren, dan kan je nu dus jezelf coachen en ondersteunen. En het belangrijkste: je bent je reis begonnen om de connectie met jezelf te herstellen en je innerlijk zelf te omarmen!

BONUS
Als deelnemer van het Bevrijd je innerlijke zelf – traject krijg je als bonus een extra coachsessie (t.w.v. 65 euro). Tijdens het traject heb je geleerd om beter naar je innerlijke stem te luisteren en ben je jouw reis naar je ware ik begonnen. Om te zorgen dat je deze reis voortzet en je energie niet verslapt, is het belangrijk om met regelmaat je stappen te analyseren. Zo houden we ook na het traject contact en kan ik je, als het nodig is, bijsturen of uitdagen om de volgende stap te zetten.

Interesse? Vul dan het onderstaand contactformulier in en we plannen een vrijblijvend gesprek in!