Intuïtieve schrijfcoaching

Ervaar de kracht van intuïtief schrijven..

Door de hoeveelheid aan veranderingen in je innerlijke wereld en de wereld om je heen en door de hoeveelheid keuzes die je vandaag de dag kunt maken, is het niet eenvoudig om bij jezelf te blijven. Sommige mensen verliezen zichzelf in de druk van de maatschappij en in alle labels en diagnoses waar ze mee geconfronteerd worden, met als gevolg een verwarrende staat van zijn, spanningen en moeheid die zelfs kunnen leiden tot een burn-out of een depressie.

Ik heb door de jaren heen gemerkt dat de meeste mensen het beste werken en leven als ze hun gevoel en intuïtie volledig inzetten. Dit betekent dat ze zich niet laten afleiden door de hoeveelheid aan zelfhulpboeken, kennis, coaches en informatie die op het internet of in hun omgevingen te vinden zijn. Vaak zijn goedbedoelde adviezen niet afgestemd op het unieke verhaal van een individu, waardoor het probleem niet altijd wordt opgelost.

Hoe kan het dan wel?

Of het nu om een privé situatie gaat of over een probleem op je werk: je hebt behoefte om snel sterker te worden, beter in je vel te zitten en te doorzien wat er speelt. Intuïtieve schrijfcoaching is geen traditioneel coachingstraject, want de focus ligt volledig op het schrijven van jouw verhaal. Daarnaast krijg je geen tips en tricks hoe je van je innerlijke problemen af komt, maar het schrijfproces is er volledig op gericht dat jij zelf tot oplossingen voor je vraagstuk komt.

Het is een krachtige keuze om aan jezelf te gaan werken, maar je wilt het ook op jouw voorwaarden doen zodat je het beste uit jezelf kunt halen. Intuïtieve schrijfcoaching is een goede methode om al de voordelen van coaching te ondervinden, maar waarbij de focus geheel op jou ligt! 

Hoe gaat het te werk?

Gedurende zeven dagen houden wij via het internet dagelijks contact door middel van het schrijven van e-mails volgens een vaste methodiek. Vanuit de plek waar jij je graag bevindt en op het moment dat goed voor jou voelt, krijg je helderheid over jouw zaken. Door het schrijven leg je namelijk zelf verbanden, geef je betekenis en analyseer je waar eigen patronen en gedragingen vandaan komen.

Door de dagelijkse e-mails ontstaat er een briefwisseling. Ik stel jou vragen waar je rustig de tijd voor kunt nemen om jouw eigen antwoorden daarop te formuleren. Op deze wijze creëer jij voor jezelf een ‘eigen zelfhulpboek’ dat alleen over jou gaat. De focus ligt op jouw verhaal, de woorden die je kiest en de betekenis die je aan gebeurtenissen in je verhaal geeft. Jouw eigen woorden in combinatie met het stellen van de juiste vragen, geven je inzicht hoe je op JOUW manier om kan gaan met hetgeen waar je tegen aanloopt. 

Onderzoek en ontwikkel jezelf vanuit jouw vertrouwde plek.
Bepaal zelf wanneer, hoe vaak en wat je schrijft.
Je hoeft geen rekening te houden met de ander: het gaat alleen over jou! 

Kom tot oplossingen die geheel bij jouw situatie passen. 

Intuïtieve schrijfcoaching is voor jou als je…

  • Nu definitief de stap wilt zetten om jezelf te onderzoeken. Hoe komt het, waar komen je ideeën en spanningen vandaan, wie ben je eigenlijk en hoe ben je zo geworden?
  • Verlichting wilt ervaren over een vraagstuk in je leven.
  • Je eigen inzichten wilt verkrijgen en je niet wilt laten beïnvloeden door de overvloed aan zelfhulpboeken & algemene tips uit je omgeving en op het internet.
  • Een rustiger, authentieker leven wilt ervaren en met meer zelfkennis en inzicht op de belangrijke dingen in je leven kunt richten.

Meer weten over het traject? Klik dan hier!