The Writing Cure

Een maand schrijfcoaching om innerlijke obstakels te doorbreken waardoor jij je ideale toekomst realiseert.


Hoe zou het zijn als je het niet meer lastig vindt om over je gevoelens en gedachten te praten? Als je jezelf niet in de weg staat doordat je je emoties uit en niet opkropt? Diepgaande gesprekken vermijden is vanaf nu verleden tijd en je bent niet meer bang voor het oordeel of de afwijzing van de ander. Je laat je niet tegenhouden om je mening te uiten en jezelf wegcijferen is geen hobby meer van je. 

En weet je nog die keren dat iemand zei dat jij zo rustig en beheerst overkomt, maar in werkelijkheid ontplofte je van binnen? Nop, dit zal jou niet meer overkomen want…

Met mijn schrijfcoaching traject The Writing Cure wordt jij weer de leider over je eigen emoties en gedachten en heb je jouw ideale toekomst in eigen handen!

Met schrijfcoaching begrijp je jouw eigen emoties en al de gedachten die ronddwalen in je hoofd. Stel je eens voor dat je nooit meer die moeilijke momenten, waarin je niet weet wat je met jezelf en je leven aan moet, ervaart. Dan kan je toch je ideale toekomst waarmaken?

Door te schrijven krop je namelijk geen emoties meer op en vermijd je onhandige situaties doordat je beter kan communiceren over wat er in je omgaat, zowel naar jezelf als de ander. Je dagelijkse leven wordt dus niet meer belemmerd en je bereikt meer verbinding je je innerlijke zelf en de buitenwereld. 

Waar wacht je nog op? Wordt het niet tijd om de leiding in je eigen leven weer te herpakken?

Maak kennis met het 1-op-1  schrijftraject The Writing Cure

Gedurende een vaste periode e-mailen wij elkaar (dagelijks) over een vraag, een probleem of iets wat jou op dit moment dwars zit. Dit kan iets zijn over je werk, je relatie met jezelf of de verwarring die je voelt over bijvoorbeeld het levenspad wat je nu bewandeld. 

Ik nodig je uit om je verhaal te vertellen in je eigen woorden, taal en stijl. Je krijgt alle ruimte om veilig aandacht te besteden aan wat er in jouw innerlijke leven afspeelt. Je ontwart de chaos in je hoofd, legt de puzzelstukjes op de juiste plek en je krijgt eindelijk inzicht in jezelf. Dit inzicht gaat jou namelijk brengen naar gerichte acties om weer de leiding in je leven op te pakken. 

Ik weet dat het voor jou belangrijk is dat je verhaal aandacht krijgt en dat er een veilige omgeving is om met jouw innerlijke leven bezig te zijn. Mijn keuze om jou met e-mailcoaching te helpen, komt voort uit deze gedachtegang. Je snapt natuurlijk al dat het sturen van e-mails laagdrempelig is, maar het heeft nog veel meer voordelen:

  • Je hoeft geen rekening met de ander te houden, want je hebt niemand fysiek voor je zitten. De energie van de ander speelt dus geen rol en je  hoeft niet bang te zijn voor het oordeel of afwijzing van de ander. Maar nog belangrijker: alle aandacht gaat op een veilige en rustgevende manier uit naar jouw verhaal.
  • Je hebt alle tijd om te reflecteren op hetgeen waarover je schrijft. Je hoeft dus niet direct paraat te staan met een antwoord op een vraag die een coach stelt. Sommige vragen hebben immers meer reflectietijd nodig en kun je niet direct eerlijk beantwoorden. (I know.. die onhandige situaties waar je niet genoeg ruimte en tijd kreeg om vanuit jezelf te antwoorden.. zeer ongemakkelijk..)
  • Als je een lange e-mail schrijft ga je op onderzoek uit: wat is er, wat beleef ik precies, wat is er gebeurd, wat betekent het voor mij? Deze vorm van zelfonderzoek geeft jou de mogelijkheid om echt tijd voor jezelf te nemen en gaat verder dan ‘een keer netflixen om te kunnen ontspannen’.

Maar…hoe ziet een traject er dan uit?

Het traject bestaat uit vier fasen:

Fase 1: Wat gebeurt er nu?
In deze fase krijg jij ruimte om te schrijven over het probleem of de situatie waarover jij je nu druk maakt. Alle aandacht gaat naar jouw woorden en we gaan samen rust creëren in het beschrijven van wat is en wat NU van belang is. 

Fase 2: Hoe is dit zo gekomen?
Tijd om zelfonderzoek te doen! In deze fase ga je op zoek naar de achtergrond en aanleiding van jouw probleem. Wat zijn jouw ervaringen, hoe reageer je erop, wat doe je ermee? Hebben ze een achtergrond? Als je bewust wordt van de aanleiding, kan je er in het vervolg anders mee omgaan. De focus in deze tweede stap ligt dus op jouw helingsproces.

Fase 3: Herpak de leiding in jouw leven
Wat kan je doen om jouw situatie te veranderen? In deze fase onderzoek je mogelijkheden voor de toekomst en hoe je jouw verlangens en ideale leven waar kunt maken. Dit is dus de eerste stap om leiding te nemen in jouw leven! 

Fase 4: Het formuleren van een concreet plan en doelstellingen.
Wat ga je de komende tijd doen? Deze fase is concreet en doelgericht en je legt zwart op wit vast wat de plannen zijn. We maken een personal statement waarmee je een nieuwe start maakt en die je altijd kunt nalezen als je dat nodig hebt.

Even praktisch….

The Writing Cure traject
247 euro excl. BTW (Betalen in termijnen mogelijk)
Een maand persoonlijke begeleiding
Vier weken intensieve e-mailcoaching waarin jouw verhaal centraal staat.
Van maandag tot en met vrijdag sta ik voor jou klaar.
Resultaat: Grip op je innerlijke leven, rust in je hoofd en een stappenplan naar jouw ideale leven!
BONUS: Toegang tot alle komende schrijfworkshops

Wie ben ik?

Ben je er klaar voor om je rusteloze leven om te toveren naar een toekomst waar jij gelukkig van wordt? Dan ben je bij mij aan het juiste adres! Ik nodig en daag je uit om een maand lang met mij te gaan schrijven.

Mijn naam is Anna Husson, 29 jaar en expert in schrijfcoaching. Ik heb inmiddels tientallen mensen mogen helpen met emoties, gedachten en hersenspinsels die hun alleen maar in de weg zaten. Nu zijn ze allemaal een stuk rustiger en hebben ze de leiding in hun eigen leven herpakt. En dat allemaal door te schrijven!

Naast mijn werk als schrijfcoach (Nee.. ik help je niet met het schrijven van een boek…) ben ik het typische yogameisje die je elke dag op de mat vindt, moeder van een eigenwijze dreumes met een eigen willetje (van wie zou hij het hebben?) en lees ik graag een boek met een kop koffie erbij. Hoewel ik de rust in mijn hoofd heb gevonden, kan ik me nog wel eens druk maken over het klimaat en de toekomst van de wereld. Ik zet me in voor Spaanse windhonden die na een vreselijke periode van mishandeling een lief baasje zoeken en ik ben druk bezig om mijn leven klimaatproof te maken.

Ik nodig je van harte aan om met mij samen te werken naar jouw ideale leven!

Veelgestelde vragen:

1) Waarom schrijfcoaching via e-mail? Is het niet veel beter om elkaar te zien?
Deze vraag veronderstelt dat iedereen behoefte heeft om met oogcontact gecoacht te worden. Of laten we het anders beschrijven: Je gaat ervan uit dat je alleen geholpen kunt worden als iemand naast je of tegenover je zit. Dit is niet de realiteit. Mensen willen geholpen worden en vinden het belangrijk dat de volledige aandacht naar hun vraagstuk gaat. Oogcontact is NIET essentieel om dit te bereiken en het leidt vaak af van waar het echt om gaat: jouw verhaal. Met een wisseling van e-mails krijg jij de kans om goed stil te staan bij je vraagstuk. Tijd en ruimte zijn nodig om te bereiken wat jij wilt en dat krijg je niet altijd in een 1-op-1 coachgesprek. Laat je dus niet tegenhouden om e-mailcoaching een kans te geven!

2) Hoeveel tijd heb ik nodig om te schrijven?
Wij schrijven een maand lang met elke week een nieuw thema. Hoeveel jij dagelijks nodig hebt, ligt natuurlijk aan hoe snel jij reflecteert en schrijft. Ik adviseer mensen om een halfuur per dag aan schrijven te besteden, meer heb je niet nodig. Je mag natuurlijk zo lang schrijven als je nodig hebt!

3) Hoe vaak is het de bedoeling dat wij contact hebben?
Dat bepaal je zelf. Het maakt niet uit of het elke dag, om de twee dagen of maar één keer in de week is. Ik sta van maandag tot en met vrijdag voor je klaar.  Het ligt dus helemaal aan jouw behoefte hoe vaak wij contact hebben.

4) Moet ik nog wat voorbereiden voordat we gaan schrijven?
Nee, in principe niet. Wat ik jou wel adviseer is om op een rustige en veilige plek te schrijven en tijd voor jezelf te nemen. Ga dus niet schrijven als er bijvoorbeeld een dreumes aan je been hangt ;).

5) Gaat schrijfcoaching echt voor mij werken?
Natuurlijk bestaat de kans dat schrijfcoaching uiteindelijk toch niet goed bij jou past. Maar of we nu spreken over traditionele coachsessies of andere vormen van coaching: of iets werkt of niet ligt GROTENDEELS aan jouw inzet en mijn verantwoordelijkheid om jou op weg te helpen. Ik beloof je dat ik je met al mijn liefde en aandacht begeleid en ik vraag van jou ook je tijd en energie om tot de resultaten te komen die je graag wilt.

6) Zitten er ook coachsessies bij?
Nee, ik werk momenteel niet met 1-op-1 coachsessies.

7) Wat is de investering en kan ik het in termijnen betalen?
De investering voor een maand schrijfcoaching is 247 euro exclusief BTW. Natuurlijk geef ik jou de mogelijkheid om in termijnen te betalen. De termijnen spreken we samen af.

8) Hoe lang duurt het schrijftraject gemiddeld?
Gemiddeld duurt het schrijftraject een maand. Er kan iets van worden afgeweken. 

Heb je nog een andere vraag of wil je direct met mij aan de slag gaan? Stuur dan een bericht via onderstaand contactformulier: